Kinderkamer

Creëer een gezellige en veilige omgeving in de kinderkamer

Als je weet dat je zwanger bent kan je gaan beginnen met het inrichten van je babykamer. Zo leuk om op zoek te gaan naar allerlei leuke spulletjes. Zoals kinder behang, kindermeubeltjes en accessoires. Vaak heb je al wel een idee hoe het kamertje gaat worden doordat je wel eens bij vriendinnen bent geweest of heb je online al leuke baby- en kinderkamers gezien.

Waar moet je op letten bij de inrichting van de baby- of kinderkamer?

Heel belangrijk zijn de kleuren in de kamer voor de baby. Zorg dat het zachte en rustige kleuren zijn. Want het is belangrijk dat je kindje niet te veel prikkels krijgt. Dit is belangrijk om je baby rustig te laten slapen. Je kunt zeker kleur toepassen maar doe dit bijvoorbeeld door gekleurd beddengoed en leuke kussens toe te voegen.

Welke meubels zijn geschikt?

Er zijn zoveel verschillende meubels te koop als het gaat over het inrichten van je baby of kinderkamer. Kies voor handige meubels die je bijvoorbeeld kunt aanpassen zodat langer mee gaan. Voorbeelden zijn een ledikant die met een paar aanpassingen een peuterbed wordt. Commodes waar je het bovenstuk kunt afhalen zodat er nog nog een kastje overblijft voor kleding.

Waar moet je nog meer op letten als je kinderkamer af is?

Zorg dat de kamer veilig is. Geen stopcontacten waar iets in kan gestopt worden. Geen snoeren die door de kamer lopen. Zeker ook geen kleden  waar je overheen kunt vallen. Zorg ook dat er genoeg verlichting is. Zodat als je kindje huilt je snel, zonder over dingen heen te vallen, hem of haar kunt troosten.

Maak het vooral gezellig. Maak er een kamer van waar je zelf ook graag even wilt zitten. Maak het gezellig met accessoires. Kies leuk kinder beddengoed dat je ook met naam kunt laten maken. Koop leuke kussens. Zet er een leuk muziekdoosje neer die je aan kunt doen als je kindje gaat slapen. Zorg ook voor voldoende opbergruimte of opbergmanden. Zodat de kinderkamer lekker opgeruimd is.

De waardering van www.boetiekuniek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.