Babyshower

Babyshower een geboortefeest voor moeder en kind

Waar komt eigenlijk de babyshower vandaan?

Het komt van oorsprong uit de Verenigde Staten. Eind 1800 werd dit daar al gevierd.  De zwangere vrouw moest zicht voorbereiden op de komst van de baby en dat deed ze in gezelschap van andere vrouwen. Samen naaiden, borduurden en breiden ze kleertjes voor de baby. Ook kreeg ze cadeaus van familie en vrienden. Het werd alleen door vrouwen gevierd en niet door mannen. Zij mochten er niet bij zijn. Vanaf 1900 werd het iets anders gevierd. Er werden cadeautjes gegeven die gebruikt konden worden om de baby te verzorgen. Dat is meer zoals wij het nu vieren. Vanuit de Verenigde Staten is het overgewaaid naar andere landen zoals ons land.

Wanneer wordt een babyshower gevierd?

Een babyshower wordt gevierd tussen de vijfentwintigste en tweeëndertig week. Dit is in het 3e trimester van de zwangerschap. Dan is het zo dat de zwangere nog goed kan bewegen en lekker kan genieten van een feestje.

Wat is eigenlijk een babyshower?

Het is een feest dat meestal door familie en vrienden georganiseerd wordt. De aanstaande moeder wordt in het zonnetje gezet. Vaak wordt het ook in het geheim georganiseerd als verrassing. Het is een echt feest met lekker eten, spelletjes die gespeeld worden en cadeaus die gegeven worden.

Welke cadeaus kan je geven op een babyshower?

Babykleding wordt veel gegeven als cadeau, ook lekker verzorgingsproducten voor moeder en kind. Vroeger werden er heel veel luiers gegeven, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Nu mag je zelf weten wat je geeft. Speelgoed wordt ook veel gegeven. Sommige mensen maken hele mooie creaties zoals gepersonaliseerde luiertaarten. Prentenboeken of invulboeken zijn natuurlijk ook heel leuk om te geven.

Een babyshower is dus een super gezellig feestje dat door vrienden en familie wordt georganiseerd en waar de aanstaande moeder in het middelpunt staat om haar extra te steunen met de laatste loodjes. Dit is dus een feest voordat het baby’tje geboren wordt. Een Kraamfeest is een feest wat na de geboorte van de baby wordt gevierd. Bij dit feest draait alles om de baby. Dit wordt vaak vier tot zes weken na de geboorte gevierd en door de ouders zelf georganiseerd. De een kiest voor een babyshower en de ander kiest voor een kraamfeest.

De waardering van www.boetiekuniek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.