Rompers

Babyromper: Alles dat je moet weten over babyrompers en babybodys

Een babyromper is een van de meest belangrijke kledingstukken voor een baby. Het is eigenlijk een hemd met een onderbroek eraan vast. Heel makkelijk ook om aan en uit te doen. Het grote voordeel is dat de baby geen koude rug krijgt omdat de romper sluit met drukknopen onderaan. Wat nog een voordeel is dat als er eenmaal gelopen word de luier niet afzakt als deze nogal vol is. De drukknopen houden de luier goed op zijn plaats.

Welke soorten babyrompers zijn er?

Overslagromper

Je hebt rompers of luierpakjes in zoveel verschillende stijlen. Vaak is de eerste babyromper de overslagromper. Dit is zo handig dan kan je je baby in de romper leggen zonder dat je het hoofdje door het smalle bovengat moet wringen. De meeste baby’s houden niet van aan- en uitkleden dus dan is dit zeker makkelijk.

Romper lange mouw met kraag

Welke romper ik zelf leuk vindt zijn die met een kraagje. Je hebt ze vaak in de jongens of meisjes versie. Vaak is het kraagje voor het meisje rond en voor de jongen met een punt. Lange mouwen zijn vaak heel handig. Dan blijft de baby lekker warm in de winter en in de zomer verbranden ze niet zo snel. Want ook in de schaduw kunnen baby’s verbranden. Wij hebben ook zo’m leuk wit rompertje met kraag in ons assortiment.

Spaghetti romper

In de zomer heb je vaak van die leuke rompers met van die smalle bandjes. Dit zijn spaghetti rompers. Lekker zomers. Deze zijn niet echt geschikt voor de allerkleinsten. De babyhuid is nog heel teer en de spaghettibandjes kunnen misschien striemen veroorzaken.

Rompers met korte of lange mouwen

Verder heb je de gewone rompers met korte of lange mouwen. In het wit of juist heel leuk met een design.

Van welke materialen wordt een romper voor baby’s gemaakt?

Vaak worden de rompers van katoen of van bamboe gemaakt, dit zijn comfortabele materialen en daardoor heel fijn om aan te hebben onder de gewone kleding. De drukknoopjes maken het makkelijk om de romper snel uit of aan te doen en het verschonen van de luier is ook zo gedaan.

Babyrompers zijn makkelijk te wassen en kunnen of op de waslijn drogen of in de droger. De babyromper is dus eigenlijk het belangrijkste kledingstuk in de kast van een newborn baby.

De waardering van www.boetiekuniek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.