Alle kraamcadeaus

Welke soorten kraamcadeaus zijn er?

Een kraamcadeau is een cadeau dat je geeft als er een baby geboren is. Dit cadeau laat zien dat je net zo blij bent met de newborn baby als de kersverse ouders. Je kunt natuurlijk een felicitatie kaart sturen als je het gehoord hebt en dan daarna als je op bezoek gaat feliciteer je ze nog een keer en neem je een kraamcadeau mee. Er zijn zoveel verschillende cadeaus die je kunt geven bij de geboorte van een kindje. We zullen er een aantal noemen. Zodat het makkelijker wordt om een keuze te maken. Want wie wil nu niet het perfecte kraamcadeau geven!

Traditionele kraamcadeaus

Een rammelaar is een echt traditioneel geboortecadeau. Nu kan je ze krijgen in verschillende vormen en materialen maar vroeger was een rammelaar van zilver. Als je dan krap bij kas zou komen te zitten dan kon je de zilveren rammelaar altijd weer laten smelten. Zo had je altijd iets achter de hand.

Een geboortetegel is ook echt een traditioneel geboortegeschenk. Ik heb er zelfs ook een! Een tegel met een wiegje erop met mijn naam, geboorte tijd en datum. Een geboortetegeltje hing in de babykamer als decoratie. Je kunt de geboortetegels nog wel krijgen maar het is niet echt meer in de mode. Nu zie je veel geboorte kussens met naam, geboorte tijd en datum. Dit is natuurlijk veel kleurrijker en ook nog eens een mooi bruikbaar item in de babykamer.

De bijtring is ook een van de traditionele geboortegifts. Ze werden vroeger van hout gemaakt en dat is eigenlijk nog steeds wel zo. Alleen worden ze nu verfraaid met kralen en voorzien van een naam.

Wat wel het bekendste traditionele kraamcadeau is, is natuurlijk de kraammand. Dat is een mand waar allemaal cadeautjes in zitten voor moeder en baby. Je mag dan elke dag in de kraamweek een cadeautje openmaken. Vaak zijn het 8 tot 10 kleine kadootjes. Wat voor de baby, wat voor de moeder en ook nog wat voor de andere leden van het gezin. Je kunt denken aan sokjes, een boek, of een maskertje voor de kersverse moeder.

Praktische kraamcadeaus

Het woord zegt het al. Praktisch. Iets waar je iets aan hebt. Een presentje die je als ouders nodig hebben voor de baby. Enkele voorbeelden van praktische geboortecadeaus zijn babykleding, luieretui, slabben, verzorgingsproducten en ook de luiertaart. Deze laatste is zo’n feestelijk cadeau! Al die luiers zijn natuurlijk van harte welkom en de kleine cadeautjes die erbij zijn gevoegd maken het helemaal tot een feest! Niets leuker om er zelf een te maken en ook om te geven. Kortom de praktische kraamcadeaus daar kan je niet genoeg van krijgen!

Persoonlijke kraamcadeaus

Van persoonlijke kraamcadeaus wordt iedereen blij! Dit zijn toch wel de bijzondere kraamgifts die je kunt krijgen. Deze cadeaus zijn uniek en speciaal gemaakt voor de baby of voor de ouders. Vaak is de naam van de baby verwerkt in de persoonlijke geschenken. Dit is bijvoorbeeld een deken of lakentje met de naam van de newborn erop. Een geschenk dat zeker bewaard wordt voor later!

Creatieve kraamcadeaus

Ik ben een creatief mens dus ik vind een creatief cadeau heel erg leuk! Maar niet alle ouders zijn creatief ingesteld. Dus kijk even aan wie je dit cadeau zou kunnen geven. Het is een cadeau waarmee de ouders samen iets met hun kindje kunnen doen als deze wat ouder is geworden. Bijvoorbeeld potloden van Nijntje, vingerverf of waterverf. Dit is heel goed voor de ontwikkeling van je kind en ook heel goed voor de band samen omdat je samen tijd doorbrengt.

Educatieve kraamcadeaus

Dit zijn kraamcadeaus waarmee je de ontwikkeling van de baby stimuleert. Dit kan speelgoed zijn maar ook bijvoorbeeld boekjes met plaatjes en flapjes. De keus is heel erg groot. Houten speelgoed is een goed voorbeeld van Educatief speelgoed.

De waardering van www.boetiekuniek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.