Kerst

Kerst de gezelligste tijd van het jaar.

Kerst is een bijzondere tijd van het jaar. Een tijd van samenzijn, van gezelligheid, van familie, het vieren van tradities en het Kerstverhaal. Bijna iedereen viert Kerst. Ieder op zijn eigen manier. Wat ook belangrijk is met Kerst. Het Kerstverhaal. Dat Jezus geboren is in een stal omdat er geen plaats was in de herberg. Kerst vieren kan op veel verschillende manieren. Sommige zijn in die tijd veel met familie en vrienden. Andere weer thuis met alleen het gezin en sommige zelfs alleen.

Kerst is een tijd van gezelligheid en dat betekend veel dingen doen met je familie en je gezin. Koekhuisjes knutselen. Deze kan je helemaal zelf maken. Er zijn mallen te koop. Hier kan je het deeg indrukken en bakken. Laten afkoelen en dan eruit halen. Dan kan je van alle onderdelen een koekhuisje maken. En natuurlijk daarna versieren. Zo leuk om met de kids te doen. Ruikt zo lekker in je huis naar koekkruiden.

Boeken lezen met de kids. Er zijn mooie boeken met het kerstverhaal voor de kleintjes. Ook veel prentenboeken met mooie winterverhalen om voor te lezen bij een gezellig houtvuur.

Veel tijd voor spelletjes en knutselen. Buiten guur en binnen de warmte van haard en gezelligheid van kaarsen. Knutsels om met kerst te geven aan bijvoorbeeld opa en oma.

Ook voor sommige mensen een tijd om elkaar cadeautjes te geven. Dit zijn vaak heel leuke persoonlijke cadeaus. Cadeaus die gepersonaliseerd zijn. Een mooie handdoek met naam. Een lekker luchtje of een mooi boek.

Met Kerst kopen we vaak nog een nieuw setje kleding voor de kinderen. Vaak zijn de kleuren wit, zwart en rood de meest gekozen kleuren. Ook vaak baby- of kinderkleding met een glittertje erin. Voor meisjes vaak schattige setjes en voor jongens een beetje stoer. Soms zelfs met een vestje of met een jasje.

Kerst is een mooie tijd. Tijd van samenzijn, liefde en gezelligheid.