Sophie de Giraf

Sophie de Giraf

Dit mooie merk is in 1961 opgericht door de Franse monsieur de Manteau. Dit was in Frankrijk een heel gekend merk en elk kind had hier wel een speeltje van. Helene Dumoulin-Montgomery een franse dame emigreerde van Frankrijk naar de VS. Zij wilde ook voor haar baby een Sophie de Giraffe kopen. Ze importeerde dit speeltje naar de VS en vroeg bij baby en kinderwinkels of ze dit mooie speeltje ook in hun winkel wilde verkopen. Maar ze lachten haar uit. Geen mens wil zo’n duur stukje plastic! Alleen de eigenaresse Teri Weiss van een baby boutique in Beverly Hills zag er wel iets in. Ze deed dit girafje in speciale kraammanden die ze verkocht aan celebrities. En heel snel werd dit mooie speeltje enorm populair. Dit kwam ook doordat Helene Sophie de Giraf gratis aan moeder bloggers gaf. Zij gingen hierover schrijven en zo werd Sophie de Giraf populair onder de volgers. Dit zorgde voor een enorme verkoop in de VS. Inmiddels is in Nederland Sophie de Giraf ook een populair kraamcadeau ondanks dat het redelijk prijzig is.

Dit merk heeft natuurlijk niet stil gestaan. Ondertussen is het merk erg uitgebreid en bestaat het onder andere uit muziekdoosjes, speeltjes, borden, bestek, hydrofiele doeken en speentjes. Wat ze ook hebben zijn de boxpakjes van velours. Van die ouderwetse boxpakjes die zo zacht zijn met een mooi kraagje. Deze verkopen wij vaak als kraamcadeau. We hebben ze in de kleuren licht roze, licht blauw, wit en wit met Sophie de Giraffe allover print.

Waarom is het merk Sophie de Giraf zo populair?

Het heeft een nostalgische uitstraling. Dit geld voor het speelgoed en ook voor de kleding. Het speelgoed maakt geen geluid. Dat is ook wel eens fijn. Het Girafje bestaat uit 100% natuurlijk rubber. Er zitten geen giftige stoffen in en is dus veilig.

De waardering van www.boetiekuniek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.