5 Tips voor de beste en leukste kraamcadeaus

Als je op zoek bent naar een origineel en leuk kraamcadeau voor je buurvrouw, vriendin, zus of collega dan kan het aanbod online enorm zijn. Er zijn zoveel leuke kraamcadeaus. Maar vindt de kersverse moeder van de pasgeboren baby ook alles leuk? Ik weet nog toen wij ouders werden dat we een aantal kraamcadeaus kregen die we helemaal niet leuk vonden. Kraamcadeaus met veel geluid bijvoorbeeld. Dat vonden wij vreselijk! Dat je ’s avonds als je moe was van de hele dag je ineens een geluid uit de speelgoed mand hoorde. En dat je dat verwoed op zoek ging en dat het geluid niet uit kreeg behalve als je de batterijen eruit haalde! Ik weet niet of jullie dat herkennen maar wij vonden deze cadeaus geen aanwinst! Zelf kocht ik altijd kleding als kraamcadeau. Maar nu zijn er heel veel meer alternatieven dan jaren geleden. Maar wanneer wordt een kraamcadeau echt gewaardeerd?

Waar moet een leuk en origineel kraamcadeau aan voldoen?

Door jaren in de kinderopvang gewerkt te hebben en dus ook veel met kersverse moeders gesproken te hebben kan er wel een lijst gemaakt worden welke baby cadeaus succesvol zijn.

De beste kraamcadeaus hebben allemaal één van de volgende eigenschappen:

  • De kleur van de cadeaus zijn zacht maar niet persé roze of blauw.
  • Het baby cadeau moet een functie hebben, moet nuttig zijn.
  • Gepersonaliseerd cadeau.
  • Handig cadeau.
  • Geboorte herinnering.

Als je de hierboven genoemde eigenschappen als leidraad neemt dan kan het eigenlijk niet mis gaan. Wel is het natuurlijk handig als je weet wat de stijl of smaak is van de ouders.

De kleur van het kraamcadeau

We hebben een tijd gehad dat er alleen maar roze of blauwe cadeaus te koop waren. Nu is dat eigenlijk niet meer zo belangrijk. Toch zie je dat er veel witte items te koop zijn. Een geboortecadeau met een design mag ook zeker. Als het maar niet te druk is en de kleuren zacht zijn.

-Leuk boxpakje met zachte kleuren en een mutsje erbij is natuurlijk altijd leuk om te krijgen.

Het baby cadeau moet nuttig zijn

Een cadeau krijgen is natuurlijk super en als het er ook nog eens heel leuk uit ziet is dat mooi. Maar als het ook nog nuttig is dan is het fantastisch!

De volgende kraamcadeaus hebben een nuttige functie:

Luiers.

In de eerste weken gaan er heel veel luiers doorheen. Maar om nu een zak luiers cadeau te doen is ook niet echt leuk. Wel zie je van die leuke luiermandjes gevuld met luiers die ontzettend praktisch zijn voor op de babykamer. Ook kan je een luiertaart samenstellen met als basis luiers aangevuld met andere handige praktische artikelen.

Verzorgingsproducten.

Er zijn heel veel verschillende producten te koop. Baby bad- en verzorgingsproducten. (Zwitsal, Naïf, Neutral) Verzorgingssetjes zoals kam en borstel of nagelknipsetje. Slabben, spuug- en hydrofieledoeken. Natuurlijk kan je ontspannende producten voor mama geven. Een lekkere voetenbadje of een lekkere crème.

Een cadeaubon van een leuke winkel.

Dit is ook leuk om te krijgen omdat je dan zelf iets kan uitkiezen en je de bon ook nog even kunt laten liggen totdat alle kleertjes te klein zijn bijvoorbeeld. Ook een bloemencadeau is een leuke tip waar niet zo snel aan gedacht wordt.

Prentenboek.

Boeken zijn van heel veel nut! Voorlezen aan baby’s is ook echt gezellig en heel erg nuttig! En als er ook nog gekleurde tekeningen in staan is dat helemaal super!

Bakfietskussens.

Geef een set bakfietskussens cadeau als ze een bakfiets hebben.

 Gepersonaliseerd cadeau

Het aanbod is enorm. Maar wat is er nu leuker om een cadeau te krijgen met de naam van je   kleintje erop!

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Badcape met naam.

Dit is een super cadeau. Juist omdat het heel veel en lang gebruikt wordt. Ze zijn in veel   kleuren te krijgen en als je een beetje weet hoe de babykamer eruit zit kan je de kleur daarop   aanpassen.

Rompertje met naam.

Dit kan geborduurd of gedrukt zijn. Beide heel erg leuk.

Knuffel met naam.

Super handig de naam op de knuffel zeker als de kleine naar een gastouder of dagverblijf gaat. Wel even een tip geef er dan meteen twee. Dan is de reserve knuffel in ieder geval hetzelfde.

Babylakentje met naam.

Leuk wit lakentje met de naam van de baby erop geborduurd.

Babyboek met naam.

Wat is leuker als je een boek cadeau doet waar de baby de hoofdrol in speelt.

Houten speelgoed met naam.

Denk hierbij aan loopfiets of loopauto.

De waardering van www.boetiekuniek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.