Blog Januari Verwenmaand

4 Gouden Tips om van Januari een Verwenmaand te maken

Als het januari is dan moet ik altijd denken aan het liedje dat ik vroeger op school geleerd heb. Nog maar weinig mensen kennen het. Wij hadden een juf die van liedjes zingen hield en dan speelde ze op haar gitaar en dan zongen wij uit volle borst mee. Dit liedje van Annie M.G. Schmidt zongen we dan ook altijd in Januari:

Januari,
bom bam bari,
is de koudste maand van ’t jaar.
Sleetje glijden,
baantje rijden,
sneeuwman maken
met elkaar.
Witte vlokken,
polkabrokken,
grote pegels
aan het hek.
Januari,
bom bam bari,
erwtensoep met
worst en spek.

 

Aan de tekst van het liedje zie je dat het een heel oud is. We hebben al lang standaard geen sneeuw meer in Januari. Januari is vaak een grijze, grauwe maand. Daarom is Januari echt een maand om jezelf te verwennen. De Feestdagen zijn voorbij en dan begint het nieuwe jaar weer. Terug in het ritme van werken, kinderen naar school of kinderopvang en misschien wel sporten. Vaak beginnen we enthousiast aan onze goede voornemens als we die al hebben. Gezonder zijn, meer sporten enz. Januari is een maand waarin je jezelf mag verwennen met artikelen of gebruiken die jou en je kindjes een goed humeur geven. Januari is een maand van zelf liefde en liefde voor je gezin.

In deze Januari Verwenmaand gaan we onder andere op zoek naar warmte, liefde en zachtheid. Wij geven 4 mooie gouden verwentips:

Lekker in bad met de baby- en kindverzorgingsproducten van Naïf

In Januari zijn we op zoek naar warmte. Buiten is het vaak koud en ook grijs. Kaarsje maken het meteen een stuk gezelliger in huis. Neem een lekker bad en geniet van de warmte die je zo op je lichaam voelt. Wat kan je hier ontspannen van worden! Verwen je huid met een heerlijke bodylotion.

Ook voor kinderen en baby’s is het in bad gaan vaak een manier om te ontspannen. De natuurlijke baby- en kindverzorgingsproducten van Naïf maken het bad ritueel helemaal af. Deze verzorgingsproducten zijn goed voor de baby- en kinderhuidjes en ruiken ook nog eens heerlijk! Wie zegt dat je als ouder deze verzorgingslijn ook niet mag gebruiken. Niemand! Eigenlijk zijn de producten van Naïf geschikt voor iedereen!

Bij het afdrogen kan je een badcape gebruiken of een handdoek. Funnies heeft een hele mooie badlijn met handdoeken, badhanddoeken, badcapes en badjassen die gepersonaliseerd kunnen worden. Deze worden bij ons veel besteld zelf in het buitenland.

Baby- en kinder verzorgingsproducten Naïf

Warme en zachte kinderkleding

Naast dat jij en je kindje lekker kunt badderen. Kan je ook op zoek gaan naar kleding voor je kindje die lekker zacht en warm is. Warme slofjes voor de babyvoetjes. Een super zacht en warm handgemaakt teddy gilet om heerlijk in weg te dromen. Warme meisjes ribrokjes met bloemen waar je vrolijk van wordt. Spijkerrokjes met bloemetjes waardoor je meteen aan de lente denkt! Met deze kinderkleding haal je de warmte, zachtheid en vrolijkheid extra in huis.

warme en zachte baby- en kinderkleding

Winters leesplezier met kindjes

De maand Januari is ook een maand waarin je tijd moet nemen om lekker te lezen. Dekentje erbij. De openhaard aan. En lezen maar. Ook met je kindje kan je de tijd nemen om heerlijk te lezen. Neem je kindje op schoot en pak een boek. Neem tijd voor familytime. Voor de allerkleinsten kan dat een flapjes boek zijn van bijvoorbeeld Dikkie Dik. Deze kartonnen boekjes zijn ideaal want de handje hebben nu eenmaal graag iets te doen! Voor de wat grotere kinderen is de serie van Muis een echte aanrader. Winter met Muis is een prentenboek met mooie plaatjes en een verhaal in de sneeuw. Echt een prentenboek voor in Januari! Geniet met een heerlijk kopje warme chocomelk van dit mooie boek samen met je kindje.

Familytime voorlees tips

Erwtensoep met worst en spek

Nog even terug naar het liedje van Annie M. G. Schmidt. De laatste zin is Erwten soep met worst en spek. Dat is onze laatste verwen tip voor Januari. Waarschijnlijk mag je kindje het nog niet eten of vinden ze het niet zo lekker.

 

Geniet van de maand Januari met deze prachtige verwen tips!

 

Erwtensoep