Blog Hoe maak je je kraamcadeau uniek

Hoe maak je je kraamcadeau uniek?

Niets leukers dan een kraamcadeau uitzoeken. Tenminste dat vind ik. Maar ik hoor toch ook wel vaak dat het een hele opgave is om iets unieks te vinden. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk alleen denken we vaak te moeilijk. Vind je het toch echt lastig om een uniek kraamcadeau te bedenken dan helpen we je met deze kleine gids om een mooie keus te maken.  Naast dat het natuurlijk leuks is als je iets unieks geeft is het ook echt heel fijn als je kraamcadeau ook echt gewaardeerd wordt.

Gepersonaliseerd kraamcadeau

 

Toen onze kinderen nog klein waren kreeg je vaak speelgoed of kleding als kraamcadeau. Ik weet nog dat ik zelfs 5 newborn rompers kreeg met Jip en Janneke erop! Rompers newborn zijn natuurlijk heel fijn, maar allemaal hetzelfde vond ik toch echt niet heel erg leuk. Ik heb ook het idee dat je nu veel meer keus hebt dan toen. Er zijn veel meer verschillende leuke en unieke kraamcadeaus om uit te kiezen. Een gepersonaliseerd kraamcadeau had je toen onze kids klein waren eigenlijk nog helemaal niet. Op dit moment is het wel het meest gekozen kraamcadeau. Daarom staat deze ook bovenaan. Het personaliseren van een kraamcadeau kan echt op heel veel manieren. Je kunt de naam van de baby op heel veel artikelen laten borduren en bedrukken. Naam borduren op badjas, badcape, babylaken, knuffels en dekentjes. Naam bedrukken op speelgoed en babykleding. Het maakt eigenlijk niet uit wat je geeft maar een gepersonaliseerd kraamcadeau met de naam van de baby en bijvoorbeeld de geboortedatum is een cadeau dat de ouders echt heel leuk vinden om te krijgen.

gepersonaliseerd kraamcadeau Badcape met naam en knuffeltje met naam

Zelfgemaakt kraamcadeau

 

Ben je creatief of gewoon handig. Dan kan je ook zelf een kraamcadeau maken. Een zelfgemaakt kraamcadeau is natuurlijk heel uniek want daar is geen tweede van! Hoe leuk is het om als ouders een zelfgemaakt kraamcadeau te krijgen dat speciaal voor hen en de newborn baby is gemaakt! Kan je bijvoorbeeld goed naaien dan kan je een zelfgemaakt dekentje, een newborn pakje of handgemaakte babykleding maken. Hou je van haken dan kan je een bijtring, rammelaar of unieke babymobiel maken voor boven de box. Ben je handig en vind je het leuk om van hout iets te maken dan je kan bijvoorbeeld iets maken in de stijl heeft van het geboortekaartje. Een houten naambordje, een boekenstandaard, houten muurdecoratie met de naam erop.

Handgemaakt kraamcadeau

Duurzaam kraamcadeau

 

In deze tijd hoor je veel het woord duurzaam. Maar wat is eigenlijk duurzaam. Duurzaam daar bedoelen we mee dat producten extra lang meegaan en dat het de natuur zo min mogelijk belast. Dus ben je op zoek naar een duurzaam kraamcadeau dan kan je denken aan natuurlijke babyverzorgingsproducten, organische babykleding of babykleding van biologisch katoen en herbruikbare luiers. Natuurlijk zijn er nog veel meer duurzame kraamcadeaus te bedenken.

duurzaam kraamcadeau

Uniek kraamcadeau mand of kraamcadeau koffertje

 

Een kraamcadeau koffertje of een kraamcadeau mand gevuld met zorgvuldig geselecteerde items is natuurlijk ook heel persoonlijk en zeker uniek. We kennen de kraammand vol met cadeaus. Tijdens de kraamweek mag er steeds een pakje per dag worden uitgepakt. Je kunt hier natuurlijk van alles in stoppen. Babykleding, verzorgingsproducten, iets voor het eerste feestje, iets voor mama, papa of voor broertje of zusje. Wat je ook kunt doen is een kraamcadeau koffertje of kraamcadeau mand vullen aan de hand van een thema. Zoals bijvoorbeeld ‘Lekker slapen’ Hier doe je dan bijvoorbeeld een knuffeltje, een nachtlampje, een voorleesboek een gepersonaliseerd lakentje, dekentje of slaapzak in. Een ander thema is bijvoorbeeld ‘Lekker badderen’ Hierin stop je dan baby verzorgingsproducten voor in bad, een badjas of badcape met naam en een badspeeltje.

kraamcadeau mand of kraamcadeau koffertje

Voorlees kraamcadeau

 

Deze mag echt niet ontbreken in het rijtje uniek kraamcadeau. Je denkt er misschien niet zo snel aan maar een voorlees kraamcadeau is echt zo waardevol! We weten inmiddels dat het voorlezen aan baby’s en kleine kinderen een positief effect heeft op de taalontwikkeling en ook nog eens op de verbinding met je baby of kindje. Maar wat bedoelen we nu precies met een voorlees kraamcadeau. Je kunt natuurlijk een boek geven. Kennen jullie de boeken van Muis. Die zijn echt geweldig. Mooie kleurige plaatjes en een mooi verhaal. Je kunt ook een abonnement geven op een maandelijks boekenpakket. Dan krijg je een mooi pakket afgestemd op de leeftijd van je kindje. Echt heel erg leuk, afwisselend en educatief.

Voorlees kraamcadeau

Digitaal kraamcadeau

 

We leven tegenwoordig in een digitaal tijdperk en daar kunnen we natuurlijk niet om heen en dat is ook niet erg. Een digitaal kraamcadeau daar denk je niet zo snel aan als je op zoek bent naar een uniek kraamcadeau. Een digitaal fotolijstje waar je zelf foto’s op kunt zetten is ook echt een heel leuk en uniek. Je kunt dan zo aan de hand van foto’s zien hoe je baby zich ontwikkeld en hoe hij of zij groter wordt. Foto’s kan je steeds vernieuwen. Dit is ook echt een aanrader.

Digitaal kraamcadeau

Praktisch kraamcadeau

 

Misschien ben je niet creatief en niet handig en vind je de voorgaande unieke kraamcadeaus niet echt bij je passen. Als laatste daarom het praktisch kraamcadeau. Praktische kraamcadeaus zijn echt onmisbaar! Maar wat is dan een voorbeeld van een praktisch kraamcadeau? Een luiertaart gevuld met luiers en andere items die echt nodig zijn voor een baby is een praktisch kraamcadeau. Alle items zullen erg gewaardeerd worden en ook gebruikt. Daarbij is het natuurlijk ook nog eens zo dat een luiertaart er meteen heel leuk en feestelijk uit ziet. Je kunt een luiertaart zelf maken, maar ook gewoon bestellen.

Praktisch kraamcadeau

Nu is het niet meer zo moeilijk om je kraamcadeau uniek te maken. Het heeft wel wat extra aandacht nodig en soms wat creativiteit. Dat wordt door de ouders heel erg gewaardeerd en daardoor wordt jouw kraamcadeau echt uniek. Ga dus heerlijk aan de slag. Zie je dit niet zitten dan kunnen wij je hier zeker bij helpen. Want wij zijn immers Boetiek Uniek en hebben bijna al deze unieke kraamcadeaus in ons assortiment, en met onze gratis inpakservice heb je er helemaal geen omkijken meer naar.

De waardering van www.boetiekuniek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.