Hess

Toont alle 2 resultaten

Hess: Verantwoord houten speelgoed uit Duitsland

Hess is een Duits speelgoedmerk. Het is gevestigd in Olbernhau in het Ertsgebergte en opgericht door Günter Hess in 1990. In eerste instantie was het een eenmansbedrijf dat in een garage is begonnen. Nu is dit een familiebedrijf geworden dat op 3 locaties in Duitsland is gevestigd. 50 medewerkers zijn in dienst.

In het begin werd het speelgoed gemaakt door handwerk. Geen moderne machines. Nu is dat anders. Ondanks dat er nu gebruik gemaakt wordt van moderne machines en technieken die nog steeds in Duitsland worden gedaan en dus niet in China, zijn de prijzen prima. Montagewerkzaamheden worden nog steeds met de hand gedaan.

Claudia Hess, de dochter van Günter is verantwoordelijk voor de ontwerpen. Doordat ze een grafische opleiding heeft gedaan en ook zelf kinderen heeft weet ze als geen ander wat de behoeften en wensen van kinderen zijn.

Hoe ziet de speelgoed collectie van Hess eruit?

Doordat de doelgroep van Hess baby’s en kleine kinderen zijn staat de veiligheid voorop. Er wordt gebruik gemaakt van Beuk en Esdoorn, deze houtsoorten zijn in de lokale omgeving te vinden. De materialen zijn milieuvriendelijk en ook het productieproces. De verf en lak is op waterbasis en niet giftig.

Het assortiment bestaat uit speelgoed dat kindvriendelijk en kleurrijk is. Mooie wagenspanners, handige fopspeenkettingen, leuke rammelaars, puzzels, spelletjes en houten loopfietsjes.

Vanaf welke leeftijd is het speelgoed van Hess geschikt?

Het houten speelgoed van Hess is geschikt vanaf de geboorte. Ze spelen er dan natuurlijk nog niet mee maar kunnen er wel naar kijken zoals bijvoorbeeld de wagenspanner. Als ze iets groter zijn de fopspeenketting. En ga zo maar door. De loopfietsjes gaan tot 6 jaar. Kijk bij de aankoop goed welke leeftijdscategorie erbij staat.

Uit welke kleuren bestaat het speelgoed van Hess?

Het speelgoed van Hess is heel kleurrijk. Misschien wel iets te. In de nieuwe lijn vanaf 2021 zie je dat de kleuren minder fel zijn en dat ze zachtere kleuren gebruiken zoals zacht roze en zacht blauw. Eigenlijk de pastelkleuren.

Uit welke items bestaat het speelgoed van Hess?

Het assortiment is erg uitgebreid. De fopspeenkettingen van Hess zijn erg bekend en was een van de eerste die daar mee op de markt kwam. Verder zijn er spelletjes, loopfietsen van hout, rammelaars en babygym voor in de box of voor op een kleed.

Hess speelgoed in de uitverkoop

Regelmatig wisselen we van assortiment en doen we speelgoed in de aanbieding om zo plaats te maken voor weer nieuw leuk speelgoed. Deze staan dan onder het kopje uitverkoop.

Meer informatie of contact?

Wil je wat advies of heb je een vraag bij het uitkiezen het speelgoed van Hess of over andere speelgoedmerken? Neem dan contact met ons op. Ons mailadres is esther@BoetiekUniek.nl of bel ons op het nummer +31 620465727.

 

De waardering van www.boetiekuniek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.