Sinterklaas

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar tegen het raam. Het is Sinterklaas! Wat is de Sinterklaastijd een gezellige tijd voor de kinderen. Er wordt veel gezongen, veel gelezen, veel geknutseld aan verlanglijstjes en natuurlijk worden er pepernoten en speculaas gebakken. Wat een heerlijke tijd voor kinderen en voor sommige ook een spannende tijd. Ik zelf vond het vroeger ook heel spannend. Ik had er zelfs buikpijn van als Sinterklaas in de klas kwam op school. Ik vond het altijd heel spannend! Voor sommige kindjes is het ook heel spannend wat ze krijgen. Wat is het cadeau? Is het speelgoed of iets anders. Iets wat op het verlanglijstje stond of toch iets dat ze niet gekozen hebben?

Voor ouders is het natuurlijk heel makkelijk om alleen speelgoed te geven. Maar dan raakt je huis overvol en de kinderen weten niet meer waarmee ze moeten spelen. Daarom hier een tip: het 4-cadeautjes regel.

Wat is de 4-cadeautjes regel?

De 4-cadeautjes regel is dat je uit de volgende categorieën een cadeautje geeft:

  • Iets wat je kindje graag wil hebben
  • Iets wat je kleintje nodig heeft
  • Iets om aan te trekken
  • Iets om te lezen

Als je deze regel dus toepast, dan heb je nooit te weinig cadeaus, nooit iets dat niet wordt gebruikt en ook niets teveel! Dit is dus echt een win-win.

Als je deze tip toepast elk jaar dan weten de kinderen ook waar ze aan toe zijn. Dan wordt het ook minder spannend. Als je het samen met de familie viert dan krijgen ze tenminste niet zoveel speelgoed maar ook dingen waar ze wat aan hebben of die ze kunnen dragen. Bak samen met je kindje pepernoten of een lekkere speculaas cake. Zet de muziek aan en zo wordt het een onvergetelijk Sinterklaasfeest.