Knuffeldoeken

Knuffeldoekjes Extra hulp bij verdriet

Knuffelddoekjes kent iedereen. Spenen en knuffeldoekjes horen bij elkaar. Vaak kan je een speentje bevestigen aan een knuffeldoekje.

Wat is eigenlijk een knuffeldoekje?

Het is eigenlijk een heel zacht doekje. Vaak vierkant met lintjes eraan of een dierenkopje eraan. Ze zijn heel zacht een aaibaar.

Waar is een knuffeldoekje voor?

Ze zijn gemaakt om de ontwikkeling van de zintuigen te ontwikkelen en om je kindje een gevoel van comfort en veiligheid te geven. Het heeft een troostend effect op kleine kinderen. Baby’s en kleine kinderen zouden het liefst willen dat je de hele dag bij hen bent. Dit kan natuurlijk niet. Een tutdoekje kan een klein beetje die behoefte vervullen als je als ouder er niet bent. Bijvoorbeeld als je kindje op het kinderdagverblijf zit. Het doekje kan je kindje helpen om te ontspannen en te troosten als ze verdrietig zijn en jij daar niet aanwezig bent.

Waarom kan een knuffeldoekje de zintuigen mee helpen ontwikkelen?

En knuffeldoekje heeft vaak verschillende stofjes en verschillende kleuren. De stofje hebben een andere structuur. Ook zitten er soms lintjes aan die verschillend aanvoelen. Dus de kleur, de vorm en de textuur van het doekje helpen mee om de zintuigen van je kleintje te ontwikkelen. Ook pakken ze het doekje natuurlijk regelmatig beet dit bevorderd weer de tastzin.

Waarom twee dezelfde knuffeldoekjes aanschaffen?

Kies voor een tutdoekje van goede kwaliteit. Je merkt dat deze aaibare doekjes heel lang mee moeten gaan. Want dit wordt meestal hun favoriete knuffel. Als ze 5 of 6 jaar zijn slapen ze er nog steeds mee in bed. Koop daarom op 2 dezelfde doekjes omdat er natuurlijk wel eens een in de was moet. Ook kan er natuurlijk wel eens een zoek zijn of deze blijft bij opa en oma liggen. Niets vervelendere dan een huilend kind die graag zijn tut wil.

Tutdoekje met naam

Laat de naam van je baby erop borduren dan weet je zeker dat deze van jouw kleintje is.

De waardering van www.boetiekuniek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.