Beddengoed

Veilig slapen met je baby door goed uitgekozen babybeddengoed

Aan het inrichten van een babykamer wordt heel veel liefde en aandacht besteed. Wat is dat leuk om te doen. Leuke meubeltjes opzoeken. Op zoek naar behang en mooie accessoires. Wat ook heel belangrijk is het bedje of wiegje en de aankleding daarvan. Is het wel goed en veilig voor de baby of is het niet te warm of te koud als het over het beddengoed gaat. Zulke vragen zijn erg belangrijk. Belangrijker dan of het kamertje leuk is.

Een baby slaapt het beste in zijn eigen ledikant of wiegje. Deze kan je bij je op de kamer zetten, maar kan ook zeker op zijn of haar eigen kamertje staan. Ga niet slapen met een baby in je bed, maar leg je kleintje na het voeden gewoon weer terug in zijn of haar eigen bedje. Maar hoe maak je een bedje of wiegje nu precies op en wat moet je gebruiken als beddengoed.

Wat gebruik je om een babyledikant of babywiegje op te maken?

Eigenlijk is het helemaal niet ingewikkeld en is het principe bij de ledikant of wiegje precies hetzelfde. Kort en strak zijn eigenlijk de belangrijkste begrippen. Met kort wordt bedoelt dat je baby eigenlijk met zijn of haar voetjes tegen het voeteneinde van het bedje of wiegje moet liggen. Hierdoor kan je kleintje niet onder het beddengoed verdwijnen en misschien wel stikken. Met strak wordt bedoelt dat je het beddengoed aan de zijkanten en voeteneinde lekker moet instoppen. Dan kan je baby niet draaien en dus ook niet op zijn of haar buikje terecht komen. Wat natuurlijk weer een gevaarlijke situatie kan veroorzaken. Daarbij is het strak instoppen voor je baby super fijn, dit geeft een geborgen gevoel.

Wat gebruik je nu bij het opmaken:
 • Hoeslaken van katoen
 • Hydrofiele luier
 • Katoenen laken
 • Deken van katoen of wol
Hoe maak je een babybedje op?

Doe het katoenen hoeslaken om het matras en zorg dat deze goed om het matras zit zodat deze mooi glad zit.

Neem nu de hydrofiele luier dubbel zodat deze diagonaal is en leg deze op de plek waar het hoofdje van je baby komt. Stop deze goed aan de zijkanten in, zodat deze strak op het bedje ligt. Dit is ervoor dat je niet elke dag een nieuwe hoeslaken om het matrasje moet doen. De hydrofiele luier is onder andere voor spuug van je kleintje. Deze hydrofiele luier moet wel elke dag verschoont worden.

Nu is het katoenen laken aan de beurt. Je  kunt tot 3 maanden een matrozenbedje maken voor je baby, maar gewoon een laken met een dekentje van katoen heeft de voorkeur. Leg eerst het lakentje op het bedje en daarop het dekentje. Zorg dat het lakentje ongeveer 20 cm uitsteekt aan de bovenkant van het dekentje en sla deze terug zodat het dekentje als het ware er tussen ligt. Stop het lakentje en dekentje goed in aan de zijkanten en onderkant.

Belangrijk is dat je GEEN zacht randbeschermers in je bedje of wiegje gebruikt. Dit vanwege het verstikkingsgevaar!

Babyslaapzak

Vanaf 3 maanden kan je baby ook in een slaapzak dit is ook een veilige optie. Dan heb je geen losse dekens en lakentjes. Zorg dat je een slaapzak neemt die echt bij de leeftijd past en dat de armsgaten niet te groot zijn. Neem een slaapzak van katoen want als je de slaapzak zou gebruiken in combinatie met een lakentje kan dit te warm worden.

Babykruik

Een kruik mag niet ontbreken bij de baby uitzet. Er zijn wel een paar belangrijke dingen waar je op moet letten:

 • Kijk of de kruik niet lekt
 • Bedek de kruik altijd met een kruikzak
 • Leg de kruik nooit direct tegen je kleintje aan
 • Controleer de kruik bij elk gebruik op lekken

Baby beddengoed in ons assortiment

Wij hebben heel mooi baby beddengoed van verschillende merken. Briljant baby, Cotton baby en ons eigen merk Chiz-Chic

 • Briljant baby maakt onder andere lakentjes van duurzame fijne materialen.
 • Cotton baby is een nederlands merk en maakt beddengoed van 100% katoen.
 • Chiz-Chic wij borduren lakentjes met mooie vrolijke motiefjes. Babydekentjes met mooie design. Allemaal van 100% katoen.
De waardering van www.boetiekuniek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.