Spelen

Kinderen leren door te spelen.

Wat is het belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen. Dit doen ze door middel van spelen. Door te spelen kunnen ze hun fantasie en creativiteit uiten. Er zijn heel veel verschillende manieren om te spelen. 

Vrij spelen is heel belangrijk voor kinderen. Dit is spelen zonder regels. Kinderen kunnen zelf kiezen wat ze willen spelen en hoe ze het willen spelen. Dit kan natuurlijk binnen en buiten. Dit kan zonder speelgoed maar ook met speelgoed. Vrij spel is heel goed voor je fantasie en om probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen. Door het samenspelen met anderen ontwikkelen ze weer hun sociale vaardigheden.

Er zijn ook nog andere vormen om te spelen. Spelen met regels die opgevolgd moeten worden. Spelletjes om motorische vaardigheden te ontwikkelen en ook spelletjes om sociale vaardigheden te oefenen.

Als ouders speel je een belangrijke rol in de ondersteuning van het spel van je kindje. Het is belangrijk dat ze veel tijd krijgen om vrij te spelen, maar dat ze ook de andere vormen van spelen leren. Zorg dat je genoeg gevarieerd speelgoed hebt. Kijk goed op de verpakkingen voor welke leeftijd het speelgoed geschikt is en zorg dat het speelgoed dat je hebt bij de ontwikkelingsfase past van je kindje.

Speel regelmatig met je kindje mee. Maar laat je kind ook zelf spelen. Het is goed dat kinderen zicht zelf kunnen vermaken.

Ga voor duurzaam en speelgoed dat lang mee gaat. Wij hebben heel mooi babyspeelgoed en ook leuk ander speelgoed voor uren speelplezier.

De waardering van www.boetiekuniek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.